1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Изработват регионални генерални планове за водоснабдяване в Източна България

Изработват регионални генерални планове за водоснабдяване в Източна България

Снимка:

Ще се извърши и анализ на цената и качеството на предоставените ВиК услуги

До края на тази година Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще получи готови регионални генерални планове за осем обособени територии от Източен район в България, измежду които и Стара Загора.

Основната цел на плановете е подобряване на водоснабдяването и канализацията и последващо изпълнение на Директивите на ЕС относно околната среда. Реализацията ще включва оценка на водоснабдителните и канализационни системи, определяне на инвестиционните нужди, както и предложения за най-подходящите технически опции за развитие на ВиК системите до 2039 година.

Ще се извърши и анализ на цената и качеството на предоставените ВиК услуги и прогноза за развитието и с цел удовлетворяване на потребителите, намаляване на загубите на вода и осигуряване на добро качество на услугата при социална поносимост на цената, пише inews.bg.

Изработката на регионалните генерални планове за водоснабдяване и канализация ще позволи дефинирането на краткосрочна, средносрочна и дългосрочна инвестиционни програми и максимална възможност за съфинансиране от Европейски грантови схеми през следващия програмен период (2014–2020 година).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.