1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Източноевропейци са заподозрени в организирането на престъпна мрежа за измами с отпадъци в Брюксел

Източноевропейци са заподозрени в организирането на престъпна мрежа за измами с отпадъци в Брюксел

Разкрито е незаконно депо за всякакви видове смет в северната част на града

Източноевропейци са заподозрени в организирането и участието в престъпна мрежа, която извършва измами с отпадъци в Брюксел, съобщи медийната група Ер Те Ел, цитирана от БТА.

Повод за съобщението е разкрито незаконно депо за всякакви видове смет в северната част на града. Откритото сметище се намира върху площ, собственост на държавните железници. На мястото незаконно се изхвърлят строителни материали, включително ламарини със съдържание на азбест, санитарен фаянс, мебели.

Местните власти неколкократно са плащали на фирми да разчистят пространството, но закононарушителите продължават да извозват там смет. Живеещите в района са решили да сложат заграждения, с които да се попречи на тежкотоварните автомобили да приближават района.

Досега полицията е успяла да залови няколко от участниците в престъпната мрежа, които са от Източна Европа, но са определени като "дребни риби". Те се свързвали с различни дружества и граждани, за да извозят събрани от тях отпадъци. След като взимали товара и такса за неговото отнасяне към изкупвателните пунктове, нарушителите се отправяли към незаконното сметище.

Измамата се състои в това, че вместо да предадат отпадъците в съответните пунктове, където да платят такса, измамниците запазвали цялата печалба за себе си. Според цитираните в информацията жители на Брюксел решението на въпроса е свързано с необходимостта пунктовете за отпадъци да намалят таксите си и да увеличат работното си време.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.