1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Извършва се проверка на язовир „Ивайловград”

Извършва се проверка на язовир „Ивайловград”

До края на ноември ще бъдат издадени над 90 заповеди за премахване на незаконни строежи

Извършва се проверка на язовир „Ивайловград”, като до края на месеца ще бъдат издадени над 90 заповеди за премахване и 40 заповеди  за забрана  използването на обектите. Това каза пред журналисти новият директор на ДНСК Милка Гечева. Тя обясни, че ще се проведат проверки в още 50 язовира в страната за незаконни строежи, като това са съвместни проверки с МОСВ.  През 2007 година е направена проверка на яз. „Искър” като са издадени 94 заповеди за премахване на незаконни обекти. „35 от тези заповеди са влезли в сила, 6 незаконни строежа са премахнати, 12 договора предстои да бъдат изпълнени до края на годината. 225 в Ченгенез Скеле, 23 са премахнати, 22 договора са подписани и предстои премахване, провеждат се разговори за подписване на още 25 договора за премахване на незаконни обекти.

Директорът на ДНСК обясни, че по морето са изпълнени 68 заповеди за премахване, 87 са в някакъв етап на изпълнение на принудително премахване. До края на годината предстои премахване на 20 незаконни обекта по морето. До края на април 2011 година предстои премахване на други 30 строежа, 7 от тях са процедури в Стария Несебър.

„Направен е преглед на заповедите за премахване. Предстои този регистър да стане публичен, за да може хората да налагат контрол”, каза тя. По отношение на „Златна перла” в Странджа от ДНСК са издадени 10 заповеди за отмяна на строителни книжа, 8 са потвърдени, а по две заповеди няма приключени дела за отмяна на строителни книжа. За два строежа не може да се каже, че са незаконни. Гечева обясни, че за 8 строежа са издадени 8 заповеди за премахване, но трябва заповедите да се потвърдят от съда.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.