1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. JCB обяви дарение в размер на 500 000 USD за пострадалите от тайфуна на Филипините

JCB обяви дарение в размер на 500 000 USD за пострадалите от тайфуна на Филипините

Компанията праща 3 багера 3CX за разчистване

Британският производител на машини за строителство и селско стопанство JCB обяви, че ще осигури техника и генератори за над 500 000 USD за помощ при възстановяването след катастрофата.

Компанията праща 3 багера 3CX за разчистване след тайфуна Хаян, който е най-мощният регистриран досега на Земята и остави след себе си над 2500 жертви. Над 120 JCB генератора за електричество са осигурени чрез местния дилър на JCB, фирмата Camec. Генераторите вече работят за захранване на обществени сгради и болници. Багерите JCB ще се включат в операциите по почистването в региона на гр. Таклобан.

От JCB не за пръв път помагат на пострадали страни от природни бедствия, а помощ на Филипините предоставят за втори път след 2006, когато тайфунът Реминг порази голяма част от инфраструктурата на региона Бикол.

Председателят на борда на директорите на JCB Лорд Бамфорд заяви: „Човешкото страдание и опустошителните сцени на разрушение във Филипините са покъртителни и се надявам, че дарението на JCB ще бъде от полза на пострадалите. Сред основните предизвикателства сега са трудностите, които спасителните екипи имат при разчистване на пътищата в засегнатите райони, а JCB багерите са най-подходящите машини за тази цел.”

JCB предлага широка гама от 170 различни видове дизелови и бензинови генератори с мощност от 1 до 3300 kVA. Генераторите, предоставени за бедстващите, са малки бензинови модели, които лесно могат да се пренасят от двама души и са идеални за захранване на медицинско оборудване, хладилници и микровълнови фурни, като съответните уреди просто се включват директно в генератора.

През последните години JCB многократно са предоставяли безвъзмездно техника в много райони по света, пострадали от природни бедствия, включително машини на стойност над 1 милион паунда след Азиатското цунами през 2004 - JCB багери в Тайланд, Южна Индия, Шри Ланка и Индонезия. През 2008 шест багер-товарача на стойност над 600 000 USD бяха дарени за разчистване след земетресението в провинция Съчуан, Китай.

През 2009 компанията предостави багер и товарач за 250 000 USD в помощ на пострадалите от гр. Паданг след унищожителното земетресение, разтърсило индонезийския остров Суматра. През 2010 багери за 150 000 USD от JCB се включиха във възстановителните операции след земетресението в Хаити, убило десетки хиляди хора и след отправения призив за международна подкрепа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.