1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Каньо Кристалес в Колумбия - реката с петте цвята

Каньо Кристалес в Колумбия - реката с петте цвята

Снимка:

Обаянието ѝ се дължи на нейното скално дъно, покрито с килим от мъхове и растения

Природна експлозия от цветове кара хората да се почувстват в рая. Кристалната река Каньо Кристалес в Колумбия често е наричана „реката с петте цвята", „реката, която извира от рая" или „най-красивата река на света".

Обаянието ѝ се дължи на нейното скално дъно, покрито с килим от мъхове и растения, които в определен период от годината (между сухия и дъждовния период) цъфтят и предлагат уникална гледка. Сякаш водата, която минава над тях, се оцветява в ярките им багри и посетителите на района могат да се насладят на водна дъга.

Важно е да се уцели точният момент. По време на дъждовния сезон водата тече прекалено бързо и се образуват големи дълбочини, като не може да се види красивото дъно. Освен това липсата на слънце не позволява на растителността да цъфти и да се получи необходимото цветно отражение. Красотата ѝ може да бъде уловена в рамките на няколко седмици от септември до ноември.

Каньо Кристалес се намира в отдалечен и изолиран район и до нея не се достига лесно. Вариант за туристите е да летят до град Ла Макарена. Оттам се стига бързо до националния парк „Серания де ла Макарена", където се намира реката.

Известно време достъпът до Каньо Кристалес бе невъзможен за туристи заради партизанската активност в района и нерегулирания туристически трафик. От 2009 г. обаче няколко агенции предлагат полети до Ла Макарена. При пристигането си в градчето желаещите могат да стигнат пеша до природното чудо или качени на магаре. На посетителите на мястото не се разрешава да пренощуват в националния парк или да си правят пикник.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.