1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Каварненският залив „Болата” сред най-красивите заливи в света

Каварненският залив „Болата” сред най-красивите заливи в света

Приемането в елитната компания на световните райски кътчета е решено преди дни в Бодрум

Каварненският залив „Болата” става част от Клуб „Най-красивите заливи в света”, съобщи председателят на Асоциацията на Българските Черноморски общини и кмет на Аксаково Атанас Стоилов, цитиран от дарик радио.

Приемането на „Болата” в елитната компания на световните райски кътчета е решено преди дни в Бодрум по време на годишната сесия на клуба. Пълноправното влизане на първия български залив в елитната група на райските кътчета ще стане на следващото редовно заседание на клуба, което ще бъде догодина в Камбоджа. Кандидатурата на българския залив е представена и защитена от вицепрезидента на клуба Мария Мейра, която е и кмет на португалската община Сетубал. Три дни след признаването на „Болата” за един от най-красивите заливи в света, г-жа Мейра и инж. Атанас Стоилов подписаха официално споразумение за побратимяване на Сетубал и Аксаково.

На сесията в Камбоджа се очаква Мария Мейра да оглави елитния Клуб на заливите и съвместно с партньора си от Аксаково инж. Атанас Стоилов да внесат втора номинация на български залив – Созополския, за пълноправно членство сред най-красивите заливи в света. „Приемането на български залив сред най-красивите в света е изключително добра възможност България да заяви присъствието си като световна туристическа дестинация пред Клуба на най-красивите заливи. Ако България има два свои залива в Клуба, това ще я изравни с Испания, Канада и Португалия  и ще я изведе пред Турция, Гърция и други утвърдени туристически локации”, коментира председателят на Асоциацията на черноморските общини Атанас Стоилов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.