1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Керемиди ще снабдяват дома с енергия от слънцето

Керемиди ще снабдяват дома с енергия от слънцето

Новост за нашия пазар са и биогазовите инсталации, които дават 10-15% по-високи добиви на газ

Керемидите вече не само предпазват от жега и студ, но и снабдяват дома с енергия от слънцето. Техният фотоволтаичен вариант ще бъде показан за първи път у нас по време на Международния технически панаир в Пловдив, съобщава Дарик радио

На същия щанд посетителите ще видят покривни конструкции, при които  соларните панели са вградени в битум и силиций.  Така цялата повърхност на покрива действа като малка електроцентрала, без да се загрозява архитектурният облик на сградата.

Новост за нашия пазар са и биогазовите инсталации, които дават 10-15% по-високи добиви на газ с по-добро качество в сравнение с традиционните технологии.

Това са само част от съоръженията за използване на възобновяеми енергийни източници, фотоволтаичните системи, вятърни централи, инсталации на биомаса и енергоспестяващи изделия, които  български и чуждестранни компании ще предлагат по време на Международния технически панаир в Пловдив. То ще се проведе от 26 септември до 1 октомври в Международен панаир Пловдив под мотото „Нов живот. Нови технологии", а страна партньор е Русия. 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.