1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Комисията по петициите към Европарламента проверява лифта на Паничище

Комисията по петициите към Европарламента проверява лифта на Паничище

Национална гражданска коалиция „Природата за хората и регионите" организира хепънинг в 17 часа

Проверка за изградените лифтови съоръжения и постройки в Сапарева баня ще бъде направена днес от Комисията по петициите към Европарламента. На среща в Кюстендил при областния управител пристигат Ерминия Мацони от Италия, румънският депутат от групата на социалистите и демократите в Европарламента Виктор Боштинару и датчанката Маргрет Аукен от Групата на Зелените, придружавани от българските евродепутати, членове на комисията Мария Неделчева и Илияна Йотова. По-късно се очаква комисията да посети и Паничище.

Национална гражданска коалиция „Природата за хората и регионите", член на което е и община Сапарева баня, организира хепънинг на 30 юни в 17 часа на начална станция на лифта под надслов „Да съхраним природата, ползвайки я".

Очаква се по същото време на Паничище да бъдат представители и на природозащитни организации. Кметът на Сапарева баня Сашо Иванов коментира, че обмисля дали да не заведе дело за уронване на престижа на общината, пише dariknews.bg.

Той допълни, че са представили две папки с документация по отношение на два обекта засегнати в жалбите до Европарламента - за пътя Паничище-Пионерска и лифта х. Пионерска-х. Рилски езера.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.