1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Конференция „Местна икономика и опазване на природата в региона на река Дунав“

Конференция „Местна икономика и опазване на природата в региона на река Дунав“

Събитието се провежда в рамките на проект LENA

На 22 февруари 2017 г. от 9:00 до 10:30 ч. в зала „Централ“, хотел „Форум“, ще се проведе откриване на международната конференция „Местна икономика и опазване на природата в региона на река Дунав“ (LENA).
 
По време на конференцията петнадесет организации от осем държави по поречието на р. Дунав ще дискутират съвместни планове за свързване на опазването на природните ресурси със създаване на нови възможности за препитание и бизнес. Участници в събитието ще разкажат за предстоящите си дейности като дадат примери за развитието на туризъм и устойчив транспорт в Дунавския регион използвайки електрически велосипеди и възможностите за устойчиво генериране на доходи и управление на природните ресурси с фокус върху селското стопанство, събирането на диви растения и рибарството.
 
“Общностите по поречието на р. Дунав имат нужда от повече знания и умения за това как да развиват предприемачество по родните си места, по начин щадящ природните ресурси. Нашата визия е да създадем споделено знание по отношение на подходите за ефективно и устойчиво използване на защитените територии в региона” – отбеляза Нели Папазова, ръководител проект LENA от WWF България.
 
Конференцията ще бъде открита от Веселина Кавръкова, ръководител на WWF България, Силвия Бърова, Главна дирекция „Околна среда“ на ЕК и Ирина Рангелова, Министерство на регионалното развитие и благоустройство.
 
Събитието се провежда в рамките на едноименния проект LENA - „Местна икономика и опазване на природата в региона на река Дунав“ и има за цел да осигури иновативни решения за развитие на икономически дейности в защитени територии по поречието на р. Дунав и неговите притоци в хармония с природата. Партньорите по проекта са общо седемнадесет и представляват местни власти, институции за управление на защитени територии и организации за местно икономическо развитие и природозащита и идват от 9 различни държави по р. Дунав: Австрия, България, Румъния, Унгария, Германия, Сърбия, Словения, Украйна, Хърватска.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.