1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Конференция ще представи напредъка в подготовката на България за реализиране на „зеления преход"

Конференция ще представи напредъка в подготовката на България за реализиране на „зеления преход"

Какво предстои пред българската икономика?

Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и WWF България, българският клон на Световния фонд за дивата природа, организират провеждането на хибридна конференция на 24 ноември (вторник) 2020 година от 09:30 до 13:00 ч. на тема: „Преходът към зелена икономика и заетост в България – посока, цели, политики, възможности и предизвикателства“.
 
Общата цел на конференцията е да бъде представен напредъкът в подготовката на България за реализиране на „зеления преход“, визията за създаването на зелена икономика, зелени работни места в България, както и перспективите за българския бизнес в него.

В панелна дискусия, в чийто фокус попадат възможностите за създаване на нови икономически дейности и зелени работни места в контекста на „Зелената сделка“, представители на министерства и институции, които имат отношение по темата, а също и представители на синдикатите и неправителствени организации ще представят своя подход и ще изложат различните гледни точки.

Какво предстои пред българската икономика? Как бизнесът ще бъде ангажиран в този процес? Как ще се даде тласък на зелената трансформация? Как ще се финансират устойчиви инвестиции? Това са част от въпросите, чиито отговори се надяваме конференцията да даде.

В третата част на събитието ще бъде направена препратка към Германия и разгледан подходът на страната за преструктурирането на въглищния регион Лужицa – постигането на консенсус за прекратяване на добива на лигнитни въглища и инвестиционните намерения.
Повече за конференцията, програма и форма за регистрация бихте могли да намерите на следния линк.
 
Събитието се осъществява с подкрепата на Европейската инвестиционна банка и програма EUKI на германското Федерално министерство на околната среда, опазването на природата и ядрената безопасност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.