1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Конкурс „Еко Коледа" организира Регионалната инспекция по околна среда и води в Шумен

Конкурс „Еко Коледа" организира Регионалната инспекция по околна среда и води в Шумен

Комисия от експерти ще избере победителя на 16 декември

Конкурс „Еко Коледа" организира Регионалната инспекция по околна среда и води в Шумен. Желаещите да се включат в него ще трябва ръчно да изработят играчки и гирлянди за елха, коледни и новогодишни картички от екологични материали или рециклируеми отпадъци, както и стихотворения на коледно - новогодишна тематика. Награди за победителите от конкурса са осигурени от екоинпекцията и Държавно горско стопанство "Върбица", съобщи Дарик радио.

Желаещите да се включат в конкурса трябва до 14 декември включително да донесат в сградата на РИОСВ на ул. „Съединение" №71, в Шумен своите изработени предложения за участие, които собственоръчно ще закачат на живото коледно дръвче на инспекцията. Комисия от експерти ще избере победителя на 16 декември. Подтикнат от идеята да стимулира купуването на живи коледни дръвчета за предстоящите празници, екипа на екоинспекцията ще подари жива елха на децата от онази група на целодневна детска градина, която се е представила най-достойно в организираната инициатива.

Участници в надпреварата могат да бъдат децата от една група на ЦДГ. Не се допуска участие от името на цялото детско заведение.

Картичките, участвали в конкурса, ще бъдат изпратени от името на РИОСВ -Шумен до държавни и общински институции по случай коледните и новогодишните празници. Поздравителният адрес ще бъде стихотворение, също участвало в конкурса.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.