1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Конкурс „Обичам природата и аз участвам"

Конкурс „Обичам природата и аз участвам"

От най-добрите рисунки и фотоси ще бъде организирана и показана изложба през месец декември, когато ще бъде връчена и наградата на МОСВ за "най-зелен" град

Министерството на околната среда и водите и Фондация „Димитър Бербатов" обявяват  конкурс за деца и юноши на тема „Обичам природата и аз участвам", съобщиха от Паркова дирекция на Национален парк "Централен Балкан" Габрово.

Конкурсът е за есе, рисунка и снимка и е разделен в две възрастови групи - за деца до 14 години и юноши до 18 години.

Всеки участник може да изпрати до три свои работи, които да показват отношение и грижа към природата.

Всички произведения трябва да бъдат изпратени по местоживеене на участниците, най-късно до 24 октомври 2011 г., в регионалните структури на Министерството - регионалните инспекции по околната среда и водите, басейновите дирекции и дирекциите на националните паркове. Те ще номинират по десет творби за общонационално оценяване.

От най-добрите рисунки и фотоси ще бъде организирана и показана изложба през месец декември, когато ще бъде връчена и наградата на Министерство на околната среда и водите за "най-зелен" град. Десет от най-добрите есета ще бъдат публикувани на сайтовете на Министерство на околната среда и водите и Фондация „Димитър Бербатов".

Предвидени са и награди -  десет велосипеда, десет цифрови фотоапарати и десет бинокли.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.