1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Конкурсът за студенти лятна академия „Обучение за бъдещето” продължава до 23 юни

Конкурсът за студенти лятна академия „Обучение за бъдещето” продължава до 23 юни

Есетата трябва да бъдат изпратени на имейл: uzanapolyanafest@gmail.com

Поради огромният интерес конкурсът „На какво ни учи природата”  за студенти  ще бъде удължен.  Ако сте студент и все още не сте изпратили своето есе може да го направите до 23.06.2013 г. Есето трябва да съдържа 1000 думи,  като може да бъдат представени и допълнителни аудио – визуални материали.

Основните точки, по които студентите могат да пишат са :

· Това е добре за мен, защото ...

· Това е добре за тези около мен, защото ...

· Това е добре за мястото ми в света, защото ...

· Това ме вдъхновява, защото ...

Есетата трябва да бъдат изпратени на имейл: uzanapolyanafest@gmail.com.

Наградата на конкурса е участие в Лятна академия „Обучение за бъдещето”, която се провежда на палатков лагер „Магията на Витата стена”, с. Здравковец, Габрово. Лятната академия включва презентации, дискусии, излети сред природата, образователни игри и разработване на собствени проекти по темите екологично образование и устойчиво развитие. Лятната академия за студенти ще се проведе от 29 юли  до 2 август.

Организатор на конкурса „Обучение за бъдещето”, е Фондация „ТАЙМ”, която е инициатор и на "зеления" фестивал УзанаПолянаФест. Събитието ще се проведе между 12 и 14 юли  в местността Узана край Габрово и ще събере съмишленици на "зелените" идеи, представители на бизнеса, биопроизводители и творци от цялата страна. Целта на фестивала е да предостави пространство за споделяне опита и идеите на организации, проекти и фирми, които работят в сферата на устойчивото развитие и управлението на околната среда.  Стремежът на организаторите е да стимулират интелигентно отношение към ресурсите на страната ни в контекста на световните предизвикателства пред човечеството.

Сред акцентите в програмата на фестивала тази година са заниманията „Био игри“ за деца между 4 и 9-годишна възраст и работилници за тийнейджъри между 9 и 18 години по природни науки. Организаторите обещават и още много други интересни активности и гости по време на фестивала.

Сред участниците тази година на фестивала  е Енергийна Агенция – Пловдив. Всяко дете ще има възможност да разкаже своята велоприказка по време на детското четене „ВелоПриказки за деца и възрастни“.

Още един от участниците на фестивала ще е черноморски енергиен клъстер. Темата на събитието ще бъде пряко свързана с уличното осветление. Ще бъдат представени информационни материали по темата и модел на уличен стълб с LED осветително тяло и фотоволтачино захранване.

Ще бъдат представени техники за извличане на мед и събиране на цветен прашец от сдружение за биологично пчеларство. Посетителите ще имат възможност да видят и демонстрационен (обсервационен) кошер за наблюдаване на движението и поведението на пчелите.

Екологично сдружение "За Земята" ще представи темата „Скритата цена на евтините въглища“ и ще предложи дебат за хранителни отпадъци и вермикомпост (тор, получена от червеи). За първи път в България ще бъде представен филмът „Нигерия кърви петрол“.

УзанаПолянаФест 2013 се организира от Фондация „ТАЙМ – екопроекти”, благодарение на финансовата подкрепа на Министерство на околната среда и водите, чрез Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и община Габрово.

Повече информация за фестивала:

http://uzanafest.com/

https://twitter.com/UzanaFest

http://uzanafest.wordpress.com/

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.