Корейци правят филм за красотите на Родопите

Снимка:

В продължение на два дни ще бъдат заснети туристически атракции в района на Мугла, Сивино и Арденското корито

Корейци правят филм за красотите на Родопите, съобщиха от пресцентъра на община Смолян, цитирани от Агенция Фокус.

Зам-кметът на община Смолян Марин Захариев прие вчера (26.04.2013г.) екип от популярна корейска телевизия JTBC, който в продължение на два дни ще снима туристически атракции в района на Мугла, Сивино и Арденското корито.

Искаме да популяризираме в Корея България и най-вече Смолян, като туристическа дестинация, защото вашата страна е известна най-вече с киселото мляко, коментира мотивите си за филма журналистът По Хот Хуеон. Ще се убедите, че имаме уникален мурсалски чай, биопродукти, зеленчуци и плодове с чудесни вкусови качества, традиционни ястия, природни забележителности и различни видове туризъм, поясни на госта Захариев.

Зам.-кметът обясни още, че в планината има отлични условия за СПА туризъм, възможност за инвестиции и качествен продукт с марката на европейските страни. Захариев подари рекламни материали на корейския журналист. Красотите на Родопите ще покаже на гостите Александър Караджов – мл.експерт в дирекция „Икономическо развитие, проекти, програми, международни и младежки дейности” в община Смолян.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.