1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Кралско изложение на цветя и ландшафтен дизайн в лондонския район Челси

Кралско изложение на цветя и ландшафтен дизайн в лондонския район Челси

То отразява страстта на англичаните към градинарството, което е тяхно любимо национално хоби

В лондонския район Челси  се провежда най-голямото в света кралско изложение на цветя и ландшафтен дизайн. Както винаги то се провежда в парка на Кралската болница, съобщи БНТ.

Изложението на цветята, заедно с конните състезания в Аскът или гребната регата между студентите на Оксфорд и Кеймбридж, се  е превърнало в една от британските традиции. То отразява страстта на англичаните към градинарството, което е тяхно любимо национално хоби. В понеделник се състоя специалното закрито представяне на експозициите за членовете на британското кралско семейство и други известни гости. Сред знаменитостите бяха актрисите Гуинет Полтроу и Хелън Мирън.

По време на посещението на кралица Елизабет Втора беше подарен нов сорт орхидея, наречен на нея. Посетителите могат да видят любопитни нови сортове, сред които розата "Чърчил". Тази година е нейната премиера. В областта на градинарството изложението в Челси е своеобразен аналог на дефилетата висша мода. Големи фирми за продажба на разсад, селекционери и ландшафтни дизайнери представят тук нови сортове растения, естетически концепции, тенденции за бъдещето.

Тази година на площ от 45 000 кв. метра са показани 17 образци на градини, създадени от прочути ландшафтни художници, 15 мини градини и около 600 други щанда. Сред участниците на изложението е прочутият флорист Шейн Конъли, автор на оформлениета на цветята на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън. За венчавката той украси Уестминстърското абатство с живи дървета. Изложението продължава пет дни. За него са били пуснати 157 000 билета на цена от 45 лири. Всички те вече са продадени. На черно сега те се предлагат за по 200 лири.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.