1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Край Русе се строи нова пречиствателна станция

Край Русе се строи нова пречиствателна станция

Повече от 90% е към момента изпълнението на проекта за изграждане на пречиствателна станция край Русе

Повече от 90% е към момента изпълнението на проекта за проектиране на пречиствателна станция край Русе. Това каза на заседание на Областната комисия по инфраструктура, околна среда и транспорт директорът на ВиК – Русе инж. Сава Савов радио „Фокус” – Велико Търново. Инж. Савов посочи, че крайната дата за изграждането на станцията е изтекла в началото на тази година. Средното изпълнение към момента е малко над 90%. Помпена станция 1 и 2, както и довеждащия колектор, са в процес на активно строителство.

Относно изграждането на вътрешната канализационна мрежа инж. Савов заяви, че тя съдържа 30 подобекта. Към момента изграждането и е с напредък 36 %. Четири дъждоприемници трябва да бъдат изградени по проект, но до момента няма нито един. Инж. Савов съобщи, че русенският клон на ВиК няма да променя цените на услугите си към този момент. Управителят на службата посочи, че икономиите, които се реализират от дружеството, позволяват предвиденото минималното увеличение от два процента да не се въведе в Русе.

На 8 или 10 юли предстои затваряне за 24 часа на движението на пътния участък в района на Дунав мост, каза още инж. Сава Савов. Затварянето на пътната отсечка ще бъде във връзка със строителните дейности по изграждане на воден колектор. Предвижда се обходните маршрути за Силистра да минават през Николово. Инж. Савов заяви, че по график изграждането на колектора в района трябва да се случи до края на идната седмица. В този времеви период колекторът трябва да е преминал през участъка около Дунав мост и да се намира извън обхвата на стеснението на ЖП моста. Инж. Савов посочи, че поради създаденото напрежение в района на граничния мост, строителните дейности не търпят отлагане.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.