1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Кражба на 15 000 кг пшеница от складова база в Кнежа

Кражба на 15 000 кг пшеница от складова база в Кнежа

Престъплението е извършено за времето от 23 февруари до 14 часа на 5 март

Полицейско разследване на служители от РУП – Кнежа установи, че в съучастие и сговор петима местни жители са извършили кражба на пшеница, царевица и слънчоглед от складова база в града. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Плевен.

Престъплението е извършено за времето от 23 февруари до 14 часа на 5 март. При огледа криминалистите изяснили, че извършителите са разбили първо металната халка на катинар на метална врата от южната страна на сградата, откъдето са проникнали в склада за съхранение на пшеница. По данни на собственика са откраднати около 15 000 кг пшеница. След това чрез последователно разбиване на прозорец и метална врата на складово помещение от източната страна на същата сграда са проникнали в склад за съхранение на слънчоглед и царевица на зърно, откъдето са откраднали около 15 000 кг царевица и около 1000 кг слънчоглед.

Полицията след проведени оперативни действия бързо влязла в дирите на извършителите – 34-годишен с 18 регистрации в полицията за кражби и грабежи, 32-годишен с три заявителски материала за кражби, 24-годишен с шест заявителски материала за кражби, 21-годишен с пет заявителски материала за кражби и 39-годишен – с два заявителски материала за кражби. И петимата са осъждани. При извършено претърсване в необитаем дом в Кнежа, собственост на друг криминално проявен - 32-годишен, в гараж са намерени 135 чувала с царевица с общо тегло 5700 кг. Семената са иззети. За 24 часа са задържани двама от извършителите – 24-годишният и 32-годишният. Другите са разпитани пред съдия и освободени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.