1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Легендарната орнитологична библия „Колинс“ вече е на български език

Легендарната орнитологична библия „Колинс“ вече е на български език

Полевият определител на птиците е издаден на 15 езика в тираж над 700 000 броя

„Полевият определител на птиците на Европа, Северна Африка и Близкия Изток” или така наречения „Колинс“ вече е на български език. Това е най-пълният и подробен определител на птиците в тази част на света. Легендарната орнитологична библия е издадена на 15 езика в тираж над 700 000 броя.

Първото българско издание на най-успешния определител в Европа дава цялата информация, необходима за определяне на всички видове, по всяко време на годината, ареал на разпространение, местообитание, обаждания и песни. Към описанието на всеки вид са представени карта на разпространение и илюстрации, показващи оперението на видовете в основните фази и състояния (мъжки, женски, неполовозрели, в полет, кацнали, хранещи се и др.).

Всяка група от птици включва въведение, което обхваща основни въпроси, свързани с наблюдението или определянето им: как се организира наблюдение на птици в морето, как се различават хищните птици в полет, кои патици-хибриди могат да бъдат объркани с основните видове. Тези и много други въпроси при наблюдението на птиците намират своите отговори в книгата.

Комбинацията от кратките и точни текстове, актуалните карти за разпространението и превъзходните илюстрации, прави тази книга изключително полезен полеви определител, ценен за всяка библиотека и неизменен спътник в пътуванията на всеки природолюбител.

Може да поръчате представен „Полеви определител на птиците на Европа, Северна Африка и Близкия Изток” онлайн или в Централния офис на БДЗП.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.