1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. LG ще може да предложи комплексно решение за събиране, отвеждане и пречистване на отпадъчни води

LG ще може да предложи комплексно решение за събиране, отвеждане и пречистване на отпадъчни води

Компанията планира да разшири бизнеса си в правителствения сектор

LG Electronics обяви, че придобива компанията Daewoo ENTEC, която е пазарен лидер в услугите за събиране, отвеждане и пречистване на отпадъчни води. Сделката е част от разрастването на LG в сегмент, където компанията продължава да реализира придобивания и да прави инвестиции. Резултат от тази политика е и наскоро създаденото съвместно предприятие LG-Hitachi Water Solutions Co, пише greentech.bg.

С придобиване на Daewoo ENTEC, LG ще може да предложи комплексно решение за събиране, отвеждане и пречистване на отпадъчни води, както и производство на пречиствателни станции. Сделката ще доведе до обединяване на опита на LG по отношение на проектиране, снабдяване и строителство (EPC) и производство на мембрани с водещите на пазара услуги по „операции и поддръжка” (O&M) на Daewoo ENTEC.

LG навлезе на пазара за събиране, отвеждане и пречистване на отпадъчни води през втората половина на 2010 година. Оттогава компанията се зае със създаване на готови за употреба средни и големи EPC проекти за корпоративния сектор. Сред проектите се включват производство на пречиствателни станции с високо и стандартно ниво на пречистване на питейна вода, както и пречистване на отпадъчни води.

Благодарение на многото успешни проекти и опита на Daewoo ENTEC при работата с корейски общини, LG планира да разшири бизнеса си в правителствения сектор и да кандидатства за нови проекти на глобалния пазар.

“Световният пазар за събиране, отвеждане и пречистване на отпадъчни води и изграждане на пречиствателни станции е огромен и само за тази година се очаква приходите от продажби да надхвърлят 430 милиарда долара”, каза Юнг-ха Лий, изпълнителен директор на LG Electronics Home Appliance Company.  „Очакванията са пазарът да достигне годишен ръст от 5% заради повишените нива на замърсяване и ефектите от климатичните промени”.

Освен това, за да може да предложи комплексно решение, LG непрекъснато развива иновативни технологии в сферата на пречистването на отпадъчни води. Миналата година компанията получи патент за високоефективната си технология за преработка на отпадни води Green-Membrane Bio Reactor (G-MBR).

Целта на LG е до 2020 година да се утвърди като водеща компания в пречистването на отпадъчни води. За да се справим с тази задача, трябва да продължим да разработваме нови технологии и методи, като същевременно не спираме да търсим възможности за други сливания и придобивания, както и подходящи партньорства”,  добави Лий.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.