1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Лифтовете на Витоша ще бъдат пуснати до две-три седмици

Лифтовете на Витоша ще бъдат пуснати до две-три седмици

Концесионерът спря съоръженията преди началото на предишния зимен сезон

До две-три седмици лифтовете на Витоша ще бъдат пуснати след като просеките бъдат разчистени от Държавното горско стопанство. Концесионерът на пистите и собственик на съоръженията "Витоша ски" АД ще поеме разходите по прочистването. До такъв компромис стигнаха на среща днес кметът на София Йорданка Фандъкова, представителите на "Витоша ски" Петър Петров и Радослав Пеев и зам.-изпълнителният директор на Агенцията по горите Красимир Каменов, информира "Дневник".

Засега все още не е ясно колко ще струва почисването, но няма да се правят нови просеки, а само ще се разчистят съществуващите, увериха участниците в срещата. По думите на Каменов до подобен компромис е можело да се стигне още по Коледа, но среща така и не се състояла.

Концесионерът спря съоръженията преди началото на предишния зимен сезон с обяснението, че не може да ги поддържа безопасни, ако не се промени законът. 

Преди дни Фандъкова предупреди, че ще се обърне към съда, ако фирмата "Витоша ски" не пусне лифтовете, които стопанисва по силата на договор, сключен през 2007 г. със срок 25 години.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.