1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Ликвидирани са 262 пожара в различни райони на страната

Ликвидирани са 262 пожара в различни райони на страната

35 от тях са причинили материални щети

През последното денонощие екипите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" се отзоваха на 326 сигнала. Ликвидирани са 262 пожара в различни райони на страната, съобщиха от пресцентъра на МВР.

35 от тях са причинили материални щети, при останалите са изгорели сухи треви и храсти. В 23.54 часът беше преустановено факелното горене при пожара на газстанцията в Разград. Той възникна снощи в 17.18 часа, причината е техническа неизправност при разтоварване от автоцистерна на стационарна цистерна. В момента на мястото на инцидента има един пожарен автомобил, който охлажда цистерната. Химически автомобил прави измервания и следи за наличие на газ във въздуха, няма опасност от замърсяване.
Районът все още е отцепен от полицията.

Тази нощ са локализирани пожарите в общините Кресна, Белоградчик и Велико Търново. Пожарът край белоградчишкото село Боровица е погасен тази сутрин. Предотвратено е навлизането на огъня в иглолистната гора и са спасени около 500 декара. Установено е, че са унищожени близо 700 дка млади широколистни насаждения и 1500 дка сухи треви. Пожарът между с. Стара Кресна и с. Ощава, община Кресна, област Благоевград беше локализиран около 20 часа снощи. Не е допуснато огънят да достигне намиращите се в района газопровод и далекопровод. Унищожени 2 необитаеми стари постройки, една плевня и около 500 дка сухи треви и храсти.

Овладян е и пожарът в землището между с. Медово и с. Верен, общ. Чирпан, област Стара Загора. Изгорели са около 300 дка сухи треви и храсти и 100 дка акациева гора. Тази сутрин беше локализиран и пожарът във великотърновското село Пчелище, при който изгоряха 15 000 бали сено. Във всички райони, в които пожарите са локализирани, има дежурни групи на ГДПБЗН за доизгасяване на отделни огнища и за наблюдение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.