1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Лиляна Павлова: Всички, които планират пътувания в Североизточна България, да не тръгват преди утре следобед

Лиляна Павлова: Всички, които планират пътувания в Североизточна България, да не тръгват преди утре следобед

Към момента обстановката е изключително тежка

Всички, които планират пътувания в Североизточна България, да не тръгват преди утре следобед, призова на извънредна пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Ако прогнозите на синоптиците за спиране на валежите и намаляване на вятъра се сбъднат, утре до 12.00 часа ще бъдат отворени за движение при зимни условия всички пътища в тази част на страната.

Сутринта по Би Ти Ви ръководителят на агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров каза по Би Ти Ви, че е по-добре хората да променят плановете си за пътуване и да не рискуват, вместо после да търсят помощ за изваждане на от преспите.

"Към момента в Североизточна България обстановката е изключително тежка, като положението е най-лошо в област Разград. Всички пътища в областта са затворени, като основната ни цел е, като се успокои времето и намалее силният ураганен вятър, тогава да бъде отворен пътят", обясни Павлова.

Тя посочи, че затворени за движение са и всички пътища в област Шумен, като единствено проходим е участъкът от Търговище до Шумен, но се пропускат само леки автомобили. Около 16 часа ще бъде отворена изцяло магистралата Шумен – Варна, както за леки автомобили, така и за автобуси за градски превоз, пише "Дневник".

Пътят Варна – Бургас остава затворен, защото морето е бурно. През изминалото денонощие само за пет часа са изтеглени над 200 аварирали ТИР-а, които са блокирали републикански пътища. Повече от половината от тях са закъсали, след като са нарушили забраните за движение, възмути се министър Павлова. Към настоящия момент няма бедстващи хора по пътищата в Североизточна България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.