1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Мъртви кучета са намерени на централен булевард в Силистра

Мъртви кучета са намерени на централен булевард в Силистра

Полицията е започнала проверка по случая

Седем мъртви кучета са намерени на централен булевард в Силистра. Животните са бездомни и най-вероятно са отровени. Полицията е започнала проверка по случая, съобщи БНР.

Това е поредният случай на саморазправа с безстопанствени кучета в Силистра. Засега извършителите са неизвестни. Причината хората да прибягват до подобна жестокост е липсата на адекватни мерки за справяне с популацията от бездомни кучета в града. Във всеки квартал вече има по няколко глутници, а десетки граждани са станали жертви на нападения.

Вече трета година общината не може да реши проблема със собствеността на земята, върху която преди време е построен приюта за безстопанствени животни. Сградата е готова и може да бъде пусната в експлоатация веднага, ако собствеността бъде уточнена и ветеринарните власти издадат съответните разрешителни. Докато чакат развръзката обаче гражданите се опитват сами да решават проблема с агресивните бездомни кучета.

От полицията съобщиха, че е назначена експертиза за установяване на причината за смъртта на седемте открити мъртви животни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.