1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Мечка гризли уби турист в парка Йелоустоун

Мечка гризли уби турист в парка Йелоустоун

При среща с животното властите препоръчват човек да легне на земята с ръце на тила, да не мърда и в никакъв случай да не се опитва да бяга

59-годишен американски турист бе убит от мечка гризли в природния парк Йелоустоун в щата Уайоминг, съобщи АФП.

Джон Уолъс от Мичиган пътувал сам и бил разпънал палатката си в къмпинг в парка, който е един от най-посещаваните в САЩ. Тялото му е било открито в петък от други двама туристи. Пазачи от парка намерили в къмпинга същия ден следи от мечка гризли. Аутопсията на тялото на загиналия е установила като причина за смъртта наранявания, причинени от мечка. Това е втори смъртен случай при нападение на мечка в Йелоустоун. В началото на юни там бе убит 57-годишен турист.

Според говорителя на Йелоустоун макар от време на време да се случват такива нападения на мечки, те са редки. Преди настоящата година за последен път имаше подобен смъртен случай през 1986г. През 2010 паркът е бил посетен от 3.6 млн. души. В него живее популация от няколкостотин мечки гризли и черни мечки. При среща с животното властите препоръчват човек да легне на земята с ръце на тила, да не мърда и в никакъв случай да не се опитва да бяга или да се катери на дърво.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.