1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Мексико с 13 нови защитени територии

Мексико с 13 нови защитени територии

От новите защитени територии с най-голяма площ е националният парк Лорето ІІ

13 нови защитени зони бяха очертани в Мексико, като целта е опазването на дивата флора и фауна. Става дума за 6 национални парка и 7 резервата с обща площ от 18 хиляди хектара.
 
Под защита са поставени региони по крайбрежието, влажни зони, джунгли и пустини с техните характерни растителни и животински видове, съобщават от министерството на околната среда в столицата Мексико. Някои от тях са обитавани от редки и застрашени видове като пуми, оцелоти, крокодили и папагали.
 
От новите защитени територии с най-голяма площ е националният парк Лорето ІІ (две), който е разположен на повече от 6200 хектара и се намира на брега на Калифорнийския залив. На брега на Тихия океан е и новият национален парк Хуатулко ІІ, а на посещавания от много туристи полуостров Юкатан, разделящ Мексиканския залив и Карибско море, са очертани три нови резервата.
 
От министерството на околната среда изтъкват, че всички нови защитени територии са с голяма екологична стойност. В Мексико има около 200 национални парка, резервати и защитени зони, като последният такъв беше учреден през 2017 година на островите от архипелага Ревиляхихедо в Тихия океан. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.