1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Меморандум за опазване на околната среда ще подпишат България и Азербайджан

Меморандум за опазване на околната среда ще подпишат България и Азербайджан

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще посети Баку

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще посети Баку, по покана на своя колега-министъра на екологията и природните ресурси на Азербайджан, Хюсейн Багиров. Там тя ще подпише двугодишен Меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на опазването на околната среда 2016-2017 г.

В работна среща днес, 18 ноември 2015 г., двамата министри ще обсъдят възможностите за съвместни действия и усилия за опазване на околната среда. Ще подпишат двугодишна програма за сътрудничество в областта на биологичното разнообразие, разработването на стратегически планове за опазване на биоразнообразието и управлението на защитените територии и тяхното устойчиво развитие. Партньорство ще се търси при изготвянето на оценка на въздействието върху околната среда, при дейности свързани с  глобалното изменение на климата и опазването на озоновия слой, екологичното състояние на почвите, трансграничното замърсяване на водите и въздуха. Акцент в двугодишния период на двустранното сътрудничество ще бъде също обмяната на добри практики и експертен опит в управлението  на отпадъците и водните ресурси. 

В Баку Министър Василева ще вземе участие в официалното откриване на международното екологично изложение „Каспийски регион: Технологии за околна среда“(CTE 2015), на което водещи компании ще представят своите постижения в областта на екологичните технологии.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.