1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Между 10 - 18 септември получаваме нова книга срещу стара хартия

Между 10 - 18 септември получаваме нова книга срещу стара хартия

Кампанията ще гостува в четири български града

Инициативата "Стара хартия за нова книга" протича под надслов „Почисти и прочети” и цели възпитание в любов към книгата и опазването на околната среда чрез разделно събиране на отпадъци. Мероприятието има обществена насоченост и е обвързано с обогатяване на знанията, екокултурата и любовта към книгата и четенето.

Всяко дете с възрастен придружител може да предаде поне 5 кг стара хартия за рециклиране, за което ще получи нова детска книга по избор и подаръци от организаторите и партньорите на празника. Кампанията ще гостува в четири български града както следва:

В Хасково събитието ще се проведе на 10 септември от 10:00 до 14:00 ч. на сцената на пл. „Свобода“ в рамките на седмицата на празниците за деня на града.

Инициативата в столицата ще се състои на 11 септември от 10:30 до 19:00 ч. на бул. „Витоша“ пред Книжен център „Гринуич“.

Във Варна „Стара хартия за нова книга“ ще се проведе на 17 септември от 10:00 до 14:00 ч. на „Морска гара“ в рамките на фестивала „Funcity+“ и в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица.

Последното събитие ще е в град Русе на 18 септември от 10:00 до 14:00 ч., а празникът ще се състои на пл. „Свобода“ пред Съдебната палата.

Събитието предлага различни забавни инициативи, а средствата от събраната стара хартия ще бъдат използвани за публикуване на специалното издание на кампанията „Ти можеш да спасиш планетата“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.