1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Международна киноложка изложба се проведе в Добрич

Международна киноложка изложба се проведе в Добрич

В проявата се включиха участници от 8 държави

Кучета от близо 80 породи се представиха на проведената в Добрич Международна киноложка изложба, съобщи д-р Радослав Стойнов - председател на добричкото киноложко сдружение "Канис", цитиран от Дарик радио.

Проявата с ранг CACIB е организирана от Българската републиканска федерация по кинология. В нея се включиха участници от 8 държави - Русия, Украйна, Беларус, Франция, Гърция, Полша, Румъния и България. Чужденците, които идват на такива изложби, обикновено са кинолози-професионалисти и представят елитни кучета, носители на европейски и балкански титли, подчерта Стойнов. По думите му на ден в Добрич са дефилирали между 160-180 кучета, което е постижение за изложбите, организирани тук.

Сред участниците е имало представители на редки и скъпи породи като например брабансони и брюкселски грифони. Кучетата са оценявани от международни съдии, между които и д-р Радослав Стойнов. Той е един от седемте съдии в България, които имат право да оценяват кучета от всички породи.

Вчера, 5 април, в Добрич се проведе и специализирана изложба на българско овчарско куче. Победител стана овчарката Бора, неин собственик е добричлията Николай Минчев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.