1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. МИЕТ обяви открита процедура за финансиране на проекти за “зелена индустрия”

МИЕТ обяви открита процедура за финансиране на проекти за “зелена индустрия”

По ОП “Конкурентоспособност” са отделени 40 млн. евро

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) обяви открита процедура за финансиране на проекти за “зелена индустрия” по Оперативна програма “Конкурентоспособност”. За нея по програмата са отделени 40 млн. евро.

Основна цел на процедурата е да подкрепи големите предприятия в България за преодоляване на негативното им влияние върху околната среда.

По процедурата ще се финансират проекти за производство на изделия, подлежащи на рециклиране, по-ефективно използване на отпадъчните продукти и намаляване на енергоемкостта, като ключов фактор за повишаване на конкурентоспособността и устойчиво развитие на големите предприятия в страната.

Пълният пакет документи и насоките за кандидатстване по процедурата са публикувани на интернет адреси: www.opcompetitiveness.bg и www.ibsme.org , както и на Единния информационен портал за обща информация за управлението на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в Република България: www.eufunds.bg .

Проектните предложения могат да се подават в регионалните структури на Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, която е междинно звено на оперативната програма, в градовете Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Велико Търново.

Крайният срок за кандидатстване е 15 февруари 2012 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.