1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Миля за египетския лешояд!

Миля за египетския лешояд!

Българско дружество за защита на птиците организира надбягване в реално време с мигриращи египетски лешояди, с цел да се повиши осведомеността за предизвикателствата пред оцеляването на тези величествени птици.

Египетският лешояд прелита 1000 км, за да мигрира всяка година и по пътя си е изправен пред много предизвикателства. На 17 септември хората по целия свят ще тичат, за да повишат осведомеността за тази красива, но застрашена от изчезване птица, като се опитат да надбягат мигриращи в реално време египетски лешояди, маркирани с предаватели!

Ще се присъедините ли към тях?

В пика на миграцията на египетския лешояд ще се опитаме да изпреварим най-бързите птици, мигриращи в този ден! Избраните египетски лешояди ще обявим два дни преди събитието!

Как ще стане това:

  1. На 17 септември загрейте добре и бягайте, ходете, карайте колело или дори карайте каяк. Важното е да изминете разстояние от поне 1,6 км, което е точно една миля! Можете да направите това във вашия дом, двор, парк или планина. От вас зависи да изберете мястото!
  2. Ако искате да получите официален състезателен номер, моля, регистрирайте се чрез следния формуляр: https://forms.gle/ZkHBo5bkhLNq63mW8
  3. Споделете изминатото разстояние във Facebook като споделите в събитието и сложите хаштаг #MileForEv в поста си
  4. Споделете вашата снимка/видео и нека покажем на света колко великолепни и важни са египетските лешояди!

Бягайте, карайте колело или вървете миля или повече и публикувайте в нашето събитие във Facebook или в някой от вашите акаунти в социалните медии #MileForEv, за да станете част от това невероятно надбягване!

Няма значение колко далеч бягате, колко бавно вървите. Можете да ходите пеша до училище, да карате колело след работа или просто да се разходите до магазина. Важното е да пристигнете невредими до крайната си дестинация – точно както искаме египетските лешояди да пътуват по своя опасен миграционен път. Египетският лешояд и много други мигриращи видове могат да се сблъскат с много препятствия в това пътуване на живот и смърт. Те трябва да оцелеят в името на собственото си бъдеще! И вие можете да помогнете!

Повишаването на осведомеността относно миграцията на тези важни птици помага те да бъдат опазени. Знаейки повече за тях и предизвикателствата, пред които са изправени, заедно с помощта на толкова много хора можем да продължим да работим, за да им помогнем техния полет да е все по-безопасен.

Следвайки стъпките (или махането на крилете!) на един от най-добрите атлети в природата – египетският лешояд – хора от Африка през БлизкияИзток до Балканите ще участват и ще публикуват своите мили в социалните медии и вие също можете да се присъедините! Няма значение къде живеете, стига да публикувате, че сте изминали една миля в събота, 17 септември, с #MileForEv

Всяка измината или пробягана миля е важна и символична. Обединени около идеята за подкрепа на голямата миграция на египетския лешояд, всеки може да повиши осведомеността и да даде своя малък принос, който е нужен за големите промени в опазването на вида.

Повече за работата в опазването на египетския лешояд по миграционня му път можете да намерите на www.LifeNeophron.Eu

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.