1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Борислав Сандов и Борис Бонев обсъдиха екологичните проблеми на София

Министър Борислав Сандов и Борис Бонев обсъдиха екологичните проблеми на София

Сред темите за въздуха бяха две добри практики от Полша

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов се срещна с общинския съветник в Столичния общински съвет и представител на „Спаси София“ Борис Бонев. Двамата обсъдиха мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух и управлението на отпадъците в София. 

Според тях са необходими нови станции за измерване качеството на въздуха - на Орлов мост и на критични места като Западен парк, кв. „Христо Ботев“ и витошката „яка“. Повече на брой станции ще допринесат за по-пълна информация относно източниците на замърсяване и необходимите мерки, които трябва да се вземат в отделните квартали.

Сред темите за въздуха бяха две добри практики от Полша: въвеждане на нискоемисионна зона, която да бъде не само за коли, но и за битовото отопление и поставяне на табла с разбираема информация за качеството на въздуха в реално време.

Двамата коментираха също така дали за инсинератора в София може да се намери по-подходящо решение и място. Обсъдиха и необходимостта от поставяне кафяви контейнери за биоотпадъци.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.