1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Борислав Сандов и УНИЦЕФ утре ще представят международното изследване „Околната среда и благосъстоянието на децата”

Министър Борислав Сандов и УНИЦЕФ утре ще представят международното изследване „Околната среда и благосъстоянието на децата”

Седемнадесетият доклад на изследователския център на УНИЦЕФ „Иноченти“ анализира как най-богатите държави в света се справят с осигуряването на здравословна среда за децата

Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов утре ще бъде домакин на УНИЦЕФ за представянето на международното проучване на изследователския център на организацията „Иноченти” на тема „Места и пространства: Околната среда и благосъстоянието на децата“.

Събитието ще се състои утре, 1 юни 2022 г., от 9 до 9:40 часа, в МОСВ, на бул. „Княгиня Мария Луиза“ №22.

Седемнадесетият доклад на изследователския център на УНИЦЕФ „Иноченти“ анализира как най-богатите държави в света се справят с осигуряването на здравословна среда за децата. Сравнителното изследване е проведено сред 39 развити държави с фокус върху отражението на околната среда върху децата и какви мерки могат да предприемат държавите, за да подобрят средата, в която те живеят и растат.

Резултатите са класирани в три сфери – „Светът на детето”, „Светът около детето” и „Светът като цяло”. Темите са провокирани от въпроси като: Децата имат ли чиста питейна вода? Дишат ли качествен въздух? В домовете им има ли мухъл и следи от олово? Колко деца живеят в пренаселени жилища? Колко деца имат достъп до озеленени площадки за игра далеч от движението по улиците и пътищата? Какъв свят ще наследят?

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.