1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Димитров ще се срещне с регионалните структури на МОСВ заради създалото се напрежение в системата

Министър Димитров ще се срещне с регионалните структури на МОСВ заради създалото се напрежение в системата

Насрочена е извънредна среща

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров получи тревожни писма от множество от регионалните структури на Министерство на околната среда и водите с настояване за извънредна среща във връзка със създалото се напрежение в системата.

В писмата се настоява да бъде обсъдена създалата се обстановка на несигурност и недоверие в администрацията след проведените акции, проверки и арести в структури от системата на МОСВ. Според ръководителите на структурите това води до стрес и несигурност при вземане на решения и осъществяване на контролните и превантивни функции на служителите. Затруднено е изпълнението на техните задължения. Случващото се води до демотивация и страх сред служителите. Заявено е намерение на утвърдени експерти за подаване на оставки и напускане на системата. Освен това голяма част от потенциала на инспекциите е ангажиран всекидневно, включително извън работно време, за подготовка на голям обем документация, копия на преписки, проверки и обяснения във връзка с водените множество производства. Всичко това пречи на нормалното функциониране на администрацията в полза на гражданите. Изразяват се опасения, че в обществото възниква недоверие към структурите като институции, опазващи околната среда.

Във връзка с изразените силни тревоги на служителите министърът на околната среда Емил Димитров насрочи извънредна среща, на която са поканени директорите на 16-те Регионални инспекции по околната среда и водите, 4-те Басейнови дирекции и 3-те национални парка.  

Срещата ще се състои в петък, 28 февруари 2020 г. в 11 ч. в сградата на МОСВ на ул. Мария Луиза №22.

След срещата, в 12 ч. ще бъдат дадени изявления за медиите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.