1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Димитров участва в първа копка на проект за довеждащ водопровод на селата гара Елин Пелин и Нови хан

Министър Димитров участва в първа копка на проект за довеждащ водопровод на селата гара Елин Пелин и Нови хан

Снимка:

Проектът се реализира с безвъзмездна помощ в размер на 2 038 145.79 лв.

Министър Eмил Димитров участва в първа копка на изпълнението на проект „Рехабилитация на външно водоснабдяване на с. гара Елин Пелин и с. Нови хан“.

Проектът се реализира с безвъзмездна помощ в размер на 2 038 145.79 лв. без ДДС, отпусната от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Предвидено е изпълнението на рехабилитацията да отнеме 120 дни.

Целта на инвестицията е да бъде изграден нов 10-километров довеждащ водопровод от помпена станция Лесново до село гара Елин Пелин и село Нови хан. Подмяната на старите етернитови тръби с нови ще подобри качеството на питейната вода за близо 9000 жители в района.

Nowihan

„Водата е безценен ресурс, който трябва много да пазим. С изграждането на новия водопровод ще се намалят драстично загубите по мрежата и ще се повиши качеството на питейната вода за хората. Радвам се, когато можем да помогнем за изграждането на толкова важна инфраструктура, каквато са водопроводите. Те са инвестиция, която ще служи и на бъдещите поколения. Този проект беше един от първите, които подписах след встъпването ми в длъжност на министър“, заяви министър Димитров след като направи първа копка на проекта за рехабилитация.

Кметът на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов благодари на министър Димитров и Министерството на околната среда и водите за осигуреното безвъзмездно финансиране за проекта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.