1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Димов се срещна с председателя на Българската стопанска камара Радосвет Радев

Министър Димов се срещна с председателя на Българската стопанска камара Радосвет Радев

МОСВ ще продължава да работи за намаляване на административната тежест за бизнеса

Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна с председателя на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев. Двамата отбелязаха досегашния добър и ползотворен диалог между министерството и работодателската организация и изразиха надежда, че той ще продължи и по време на председателството на Радев. Тема на разговора бяха основно възможностите за задълбочаване на партньорските отношения.

Министър Димов увери, че МОСВ ще продължава да работи за намаляване на административната тежест за бизнеса и за намиране на максимално устойчиви законодателни и нормативни решения по конкретни проблеми.  Председателят на БСК заяви готовност експертите на камарата да участват при обсъждането и подготовката на нормативни  актове в областта на околната среда, които засягат бизнеса.         

Нено Димов и Радосвет Радев се договориха в периода октомври-ноември т.г. да организират среща на заинтересованите браншови организации с ръководството и експертите на МОСВ, на която да бъдат обсъдени актуалните проблеми във връзка със спазването на екологичните норми.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.