1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Димов участва в отбелязването на 70-годишнината на Хидротехническия факултет на УАСГ

Министър Димов участва в отбелязването на 70-годишнината на Хидротехническия факултет на УАСГ

Министърът на околната среда и водите Нено Димов присъства на тържествена церемония за отбелязване на 70-годишнината на Хидротехническия факултет на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). В приветствието си той отбеляза, че през тези седем десетилетия университетът е създал поколения специалисти в областта на водите, които работят в проектирането, строителството и поддръжката на важни за страната съоръжения - язовири, пречиствателни станции, ВЕЦ, ВиК инфраструктура, системи за напояване и други обекти.

Много от възпитаниците на университета са били или понастоящем са част от екипа на Министерство на околната среда и водите и други институции, ангажирани с управлението на водните ресурси. Министър Димов изрази надежда, че образованието в специалностите на факултета ще привлича все повече млади хора, които да допринасят за устойчивото управление и опазването на водите, които са един от най-ценните ресурси за човечеството.

Министър Димов изрази благодарност за работата на декана на Хидротехническия факултет доц. д-р Ирина Костова, негов предшественик на поста министър на околната среда и водите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.