1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Искра Михайлова ще бъде домакин на церемонията за връчване на призове за „Зелен бизнес”

Министър Искра Михайлова ще бъде домакин на церемонията за връчване на призове за „Зелен бизнес”

Снимка:

Събитието ще се проведе днес в Университетската ботаническа градина в София

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова ще бъде домакин на официалната церемония за връчване на призове за „Зелен бизнес” в Националната кампания „Зелена България”, финансирана от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”
 
Събитието ще се проведе днес, 5 юни – Световен ден на околната среда,  от 15.30 часа, в Университетската ботаническа градина, ул. “Московска” № 49 , гр. София.
 
Поканени са председателят и заместник-председателите на Народното събрание, депутати, министри, представители на научната общност, браншови и бизнес организации.
 
За трета поредна година Министерството на околната среда и водите провежда Национална кампания „Зелена България”. За призове „Зелен бизнес” се включиха фирми и бизнес организации със свои проекти, финансирани и реализирани от самите тях с грижа към природата и околната среда. Номинираните са в три категории - голям, среден и малък бизнес, като тази година ще бъде връчен и специален благодарствен приз.
 
Кампанията „Зелена България” ще продължи до края на годината в още две категории – най-активна община и "най-зелен" град.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.