1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Карамфилова проведе среща със Световната банка във връзка с изпълнението на проектите за планове за управление на речните басейни и за риска от наводнения

Министър Карамфилова проведе среща със Световната банка във връзка с изпълнението на проектите за планове за управление на речните басейни и за риска от наводнения

Снимка:

Двете страни обсъдиха напредъка по изпълнението на дейностите от Споразумението и подготовката на ПУРБ и ПУРН

Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова проведе среща с екипа на Световната банка във връзка с изпълнението на „Споразумение за предоставянето на помощни услуги в подкрепа на разработването на Плановете за управление на речните басейни (ПУРБ) и Плановете за управление на риска от наводнения (ПУРН) за България“. В срещата участваха и заместник-министрите на околната среда и водите Петър Димитров и Мария Бояджийска.

Двете страни обсъдиха напредъка по изпълнението на дейностите от Споразумението и подготовката на ПУРБ и ПУРН. Министър Карамфилова изрази безпокойство за сериозното забавяне при изпълнение на дейностите, особено по отношение на ПУРБ и настоя за активни действия и сериозен напредък през следващите месеци. Министърът подчерта, че е минало времето за анализи и очаква действия, като добави, че следващият процес- по изпълнение, е партньорска задача и е необходимо да бъдат положени усилия и от двете страни за ускоряването му.

В следващите няколко дни предстоят серия от срещи на експертно ниво, свързани с двата плана, на които ще бъдат обсъдени различни теми и определени необходимите стъпки за финализиране на проектите на ПУРБ и ПУРН и стартиране на консултациите с обществеността.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.