1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Нено Димов ще посети Русе

Министър Нено Димов ще посети Русе

Той ще присъства на откриването на документалната изложба „Зараждане на гражданското общество в България"

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще посети Русе в петък. Той ще се срещне в Русе с представители на „Монтюпе“ ЕООД. С тях ще бъде обсъдено изпълнението на краткосрочните и средносрочните мерки от инвестиционната програма на дружеството  за ограничаване разпространението на атмосферни замърсители и изграждането на пункт за собствен мониторинг. Разговорите ще се проведат в Информационния център на РИОСВ – Русе на 27 април (петък) от 9 ч, а в 10,15 министърът ще даде пресконференция в сградата на екоинспекцията.

От 11 часа министър Димов ще присъства на откриването на документалната изложба „Зараждане на гражданското общество в България (1987-1989)“, на която МОСВ е съорганизатор. Тя е част от тематичен научен семинар в две части: свидетелства – „Съвременниците разказват“ и „Медиите като огледало на историята“ и част втора – 30 години по-късно. Експозицията ще представи председателят на Държавна агенция „Архиви“ и ръководител на проекта доц. д-р Михаил Груев. Откриването е във фоайето на ректората на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и освен министър Димов в него ще участват управителят на Русенска област Галин Григоров и ректорът на РУ чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев.

Участниците в проявите по случай 30-годишнината от първите граждански екопротести у нас и гражданите на Русе ще видят и инсталацията на учениците от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, наречена „СМОГ“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.