1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Нона Караджова е разследвана по сигнал за конфликт на интереси

Министър Нона Караджова е разследвана по сигнал за конфликт на интереси

Снимка:

Проверяват се всички доказателства по преписката

Министърът на екологията Нона Караджова е разследвана по сигнал за конфликт на интереси, съобщи bTV. Екоорганизации са сезирали Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, като сигналът срещу Караджова е, че е работила в полза на фирми при промените в Закона за управление на отпадъците.

Подозренията на еколозите са, че преди да стане министър, Нона Караджова е била свързана с три дружества, които по-късно започват да усвояват европари по Оперативна програма "Околна среда". Те бяха обявени публично още в края на септември.

Самата Нона Караджова определи сигнала като "долнопробна клевета" и бе категорична, че обвиненията идват от хора, засегнати от решения на МОСВ.

"През целия си живот съм работила в държавни институции, а в периода, в който съм била извън тях, съм работила в лично мое дружество, което няма нищо общо с цялата тая история. Долнопробни клевети, хора със засегнати интереси... Самата Комисия за конфликт на интереси може да провери в Търговския регистър и в НОИ кой ми е плащал", бе коментарът на министъра.

Комисията ще излезе с решение след Нова година, тъй като трябва да бъде проверен голям обем от документи. Проверяват се всички доказателства по преписката.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.