1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Нона Караджова ще открие Международна конференция за управлението на водите

Министър Нона Караджова ще открие Международна конференция за управлението на водите

Снимка:

Форумът ще предостави възможност за обмяна на опит в прилагането на европейското законодателство

Министър Нона Караджова ще открие двудневна Международна конференция „Управление на водите в Централна и Източна Европа - проблеми и предизвикателства", организирана от Министерство на околната среда и водите.

Конференцията се провежда като съпътстващо събитие на европейската Зелена седмица, организирана от Главна дирекция „Околна среда" на Европейската комисия. През тази година акцент за провеждането на Зелената седмица, предхождаща 5 юни - Световния ден на околната среда, е темата за водата като един от най-ценните ресурси за живота на планетата.

Поканени за участие са експерти, които са ангажирани с дейности, свързани с управлението на водите в Централна и Източна Европа и Балканите, членове на Мрежата на басейновите организации в Централна и Източна Европа (CEENBO) и български специалисти.

Форумът ще предостави възможност за обмяна на опит в прилагането на европейското законодателство и дискусии по прилаганите стратегии и добри практики за подобряване състоянието на водите, както и за възможните решения за справяне със засушаването, недостига на вода и наводненията. Експертите ще дискутират как по устойчив начин да се съвместяват политиките за енергията от възобновяеми източници и защитата на свързаните с водата екосистеми.

Конференцията се провежда и по повод 10 години от създаването на басейновите дирекции за управление на водите в България и Мрежата на басейновите организации в Централна и Източна Европа (CEENBO), чийто президент е директорът на Басейнова дирекция - Пловдив Атанаска Тунтова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.