1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Нона Караджова ще присъди призовете за най-зелен град у нас за 2011 г.

Министър Нона Караджова ще присъди призовете за най-зелен град у нас за 2011 г.

Снимка:

В 13.00 ч. днес в музея „Земята и хората” ще започне тържествената церемония

Министър Нона Караджова ще присъди призове „Зелена България" за най-зелен град за 2011 г. и за граждански инициативи, осъществили „зелени идеи“ заедно с избрания за президент Росен Плевнелиев, Зинаида Златанова – ръководител на Представителството на ЕК в България, Искра Михайлова – председател на парламентарната комисия по околната среда и водите, и Радосвет Радев – изпълнителен директор на Дарик радио.

В 13.00 ч. днес, 13 декември, в музея „Земята и хората”  ще започне тържествената церемония.

Министерство на околната среда и водите присъжда призове в категориите „Най-зелен град” и „Нашият зелен град” съвместно с Дарик радио. Това е третият, заключителен за годината етап от националната кампания „Зелена България”, финансирана от Оперативна програма «Околна среда». Кампанията има три категории: за най-зелен бизнес, за най-активна община с проекти по Оперативна програма „Околна среда” и за най-зелен град. „Зелена България" стартира през май и в първата й категория за зелен бизнес участваха над 80 фирми. През втория етап на кампанията призове получиха най-активните общини с проекти по Оперативна програма „Околна среда”.

На събитието ще бъдат обявени и наградите в конкурса за деца и юноши на тема: „Обичам природата и аз участвам”, който беше проведен от Министерство на околната среда и водите съвместно с Фондация „Димитър Бербатов”. Със свои произведения – есета, рисунки и снимки, в конкурса участваха 500 ученици от цялата страна, които се състезаваха в две възрастови групи - деца до 14 години и юноши до 18 години. Наградите ще бъдат обявени от заместник-министър Евдокия Манева и Димитрина Ходжева – изпълнителен директор на Фондация «Димитър Бербатов»

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.