1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Попов се срещна с посланика на Парагвай Хуан Франсиско Фасети Фернанде

Министър Попов се срещна с посланика на Парагвай Хуан Франсиско Фасети Фернанде

Снимка:

Двамата обсъдиха подготовката на страните си за участие в последната подготвителна среща на министрите преди 28-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на Организацията на обединените нации, която ще се проведе в Абу Даби

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов проведе среща с Н.Пр. г-н Хуан Франсиско Фасети Фернанде, извънреден и пълномощен посланик на Република Парагвай.

Основната тема на разговорите беше развитие на сътрудничество в областта на възобновяемите енергийни източници.

Н.Пр. г-н Хуан Франсиско Фасети Фернанде информира министър Попов за промените в правителството на Парагвай и за назначаването му като Посланик на климата за страната му. Двамата обсъдиха подготовката на страните си за участие в последната подготвителна среща на министрите преди 28-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на Организацията на обединените нации (РКООНИК), която ще се проведе в Абу Даби, Обединени арабски емирства, на 30-31 октомври 2023 г. (Pre-COP).

Министър Попов представи приоритетите и амбициите на страната ни в областта на предотвратяване на климатичните промени, в това число и в контекста на предстоящата 28-ма среща на страните по РКООНИК. Информира госта си, че България за първи път откакто е страна по Конвенцията ще бъде представена с павилион, в който от 30 ноември до 12 декември ще се проведат редица събития свързани със зеления преход, развитие и разширяване използването на възобновяема енергия и други.

Министър Попов отправи покана към парагвайската делегация, която ще участва в събитието да посети българския павилион, където ще има възможност да се запознае с представители  от водещи български компании, работещи в областта на ВЕИ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.