1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Сандов се срещна с посланика на Израел

Министър Сандов се срещна с посланика на Израел

Обсъдени бяха и позициите на двете страни по въпросите, свързани с климатичните политики

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов се срещна с посланика на държавата Израел у нас негово превъзходителство Йорам Елрон.

Министър Сандов изрази задоволство от дългогодишното и ползотворно сътрудничество между България и Израел в областта на управлението на водите и готовността на страната ни за неговото задълбочаване. Двамата обсъдиха възможностите за провеждане на двустранни инициативи за обмен на опит и добри практики при използването и мотиторинга на водните ресурси. Посолството на Израел ще организира уебинар в областта на управлението на водите, на който ще бъдат поканени за участие представители на правителствения, неправителствения и частния сектор. 

Сандов-Елрон

Обсъдени бяха и позициите на двете страни по въпросите, свързани с климатичните политики. Посланик Елрон подчерта, че тази тема е сред приоритетните в екологичния дневен ред на Израел, като отбеляза, че държавата е поела ангажимент да постигне въглеродна неутралност до 2050 г.

Министър Сандов информира, че за първи път България има вицепремиер по климатичните политики, което е ясен сигнал за важността на политиката на национално, европейско и международно ниво. Той сподели, че планира да работи активно за приемането на мерки, насочени към смекчаване на негативните последици и адаптация към климатичните промени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.