1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Юлиян Попов ще вземе участие в "Оранжев велотур“

Министър Юлиян Попов ще вземе участие в "Оранжев велотур“

Събитието е на 26 април пред Холандското посолство в столицата

Министър Юлиян Попов ще вземе участие във велосипедната разходка из град София "Оранжев велотур", която се организира по повод националния празник на Холандия Денят на кралицата. Събитието се провежда като част от проекта „Всички на колела“ - инициатива за стимулиране на устойчива мобилност и безопасно придвижване с велосипед, ползваща се с финансовата подкрепа на Холандското посолство в България.
 
Откриването на маршрута е на 26 април 2013 г., петък, от 15.30 часа, пред Холандското посолство в столицата, ул. „Оборище” № 15.
 
Велосипедната разходка ще бъде водена от Негово превъзходителство посланик Карел ван Кестерен. Маршрутът, който подчертава холандските културни и икономически връзки с България, преминава през холандската пекарна на ул. „Ангел Кънчев“ и завършва в Градинката на Кристал около 17,00 часа, където ще бъде разиграна оранжева велосипедна награда. Участниците и гостите ще могат да разгледат фотоизложбата "Дивият свят на Източните Родопи", организирана по българско-холандския проект „Новото тракийско злато”. 
 
Партньори по проекта „Всички на колела“ са сдружение „Велоеволюция“, „Холандското велосипедно общество“, Университетът по архитектура, строителство и геодезия и консултантската компания по околна среда „Таофес“.

Целта на „Оранжевия велотур“ е да насърчи усилията за популяризиране на велосипеда като транспортно средство в града и да даде добър пример за по-добра градска среда и велосипедни решения за София. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.