1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува коментари за строителството в защитени територии

Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува коментари за строителството в защитени територии

Утре те ще бъдат подложени на обществено обсъждане

Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува получените коментари по предложенията за изменения в законите, регламентиращи строителството в защитени територии, включително дюни, съобщиха от пресцентъра.

Те са публикувани на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в секция „Нормативни актове“ – „Проекти на нормативни актове. Могат да бъдат намерени на следния линк: http://www.mrrb.government.bg/index.php?lang=bg&do=law&type=8&id=555.

Работната група, която обсъди и предложи промените, беше свикана от министър Лиляна Павлова на 4 януари т.г. по разпореждане на министър-председателя. Участниците в нея дискутираха законите за устройство на територията, за устройство на Черноморското крайбрежие, за горите, за опазване на земеделските земи, за опазване на околната среда, за биологичното разнообразие и за защитените територии.

Утре, 17 януари, те ще бъдат подложени на обществено обсъждане с всички заинтересовани лица, институции и браншови организации в Народното събрание.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.