1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Мирослав Найденов: Ски-сезон на Витоша ще има

Мирослав Найденов: Ски-сезон на Витоша ще има

Снимка:

Открива се тази събота и неделя

Ски-сезон на Витоша ще има. Открива се тази събота и неделя. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов пред журналисти, предаде Агенция „Фокус”.

„Ще има сезон на Витоша и това няма нищо общо с наредбата. Не виждам причина да няма сезон, освен времето. Дано да има сняг, иначе другите неща са решени с Изпълнителната агенция по горите, с Държавното горско предприятие, което се явява собственик на пистите. Сключва се договор за наем, това са технически подробности, и сезон ще има. За съжаление не във формата, който очакваха и заслужават столичани. Този проект на Витоша трябва да бъда реализиран в по-големи мащаби, съоръженията не са достатъчни, морално остарели са. Сезон ще има, може и аз да се кача символично на откриването”, коментира министърът.

„Дано някога да се стигне до консенсус и да се приеме по-добър закон. Не бива винаги неправителствените организации да виждат във всеки инвестиционен проект намерения за унищожаване на природата. Столицата е единствената в ЕС, която има планина на метри от града”, каза Найденов.

Той обясни, че една наредба, преди да мине на Министерски съвет, минава за съгласуване през отделните министерства. Каквото трябва е направено, каза Найденов. Той заяви, че ако не утре, то в сряда ще има среща с концесионера на пистите на Витоша.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.