1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Мобилен пункт за събиране на опасни отпадъци от домакинствата ще бъде разположен в два столични района

Мобилен пункт за събиране на опасни отпадъци от домакинствата ще бъде разположен в два столични района

От системата през 2012-та са се възползвали повече от 270 граждани на София

Мобилен пункт за събиране на опасни отпадъци от домакинствата ще бъде разположен днес в два столични района - "Нови Искър" и "Кремиковци". Това съобщиха от дружеството "БалБок инженеринг" АД, което съвместно със Столичната община организира разделното събиране на опасни отпадъци от домакинствата в столицата.

Мобилният събирателен пункт ще приема отпадъците от 8.30 ч. до 11.30 ч. в гр. Нови Искър, на ул. "Искърско дефиле" 123, пред районната администрация. След 12.30 ч. до 15.30 ч. мобилният пункт ще се премести в кв. "Ботунец" и ще бъде разположен пред районната администрация на Кремиковци", информират от дружеството.

Основните групи опасни отпадъци, които домакинствата могат да предават в пункта, са живак и живакосъдържащи уреди, каквито са термометрите, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, фармацевтични продукти и лекарства с изтекъл срок на годност.

Опасни отпадъци от домакинствата могат да се приемат за обезвреждане от компанията по всяко време след предварителна заявка на телефон 0700 11 750. Предаването им е безплатно за гражданите, съобщи БТА.

За деветмесечния период на пилотната фаза на проекта през миналата година е приет и обезвреден почти един тон опасни отпадъци от повече от 100 адреса и 12 мобилни събирателни пунктове. От системата са се възползвали повече от 270 граждани на София, отбелязват от"БалБок инженеринг".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.