1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Модерна система за видеонаблюдение ще следи северния плаж в Бургас

Модерна система за видеонаблюдение ще следи северния плаж в Бургас

Снимка:

При сигнал от наблюдателните устройства ще се отзовава и полицията

Модерна система за видеонаблюдение ще следи денонощно за инциденти, вандали и джебчии на северния плаж в Бургас, съобщи концесионерът на плажа Атанас Атанасов.

За записващата техника фирмата е направила мащабна инвестиция. Вече са монтирани 3 камери – в района на Бункера, до волейболното игрище и ресторант "Фиеста". До дни ще приключи монтажът и на останалите три устройства. Шестте камери са от висок клас и ще следят 24 часа в денонощието, всяко движение от началото до края на северната ивица, чиято дължина е километър и 700 метра.

При сигнал от наблюдателните устройства ще се отзовава и полицията. При необходимост ще бъдат поставени допълнителни уреди, каза Атанасов.

За плажуващите на северния плаж има и безплатен интернет. Услугата ще бъде достъпна до края на септември по цялата северна ивица. Скоростта на връзката е 3 мегабита. Уеб камери ще излъчват директно видео от морския бряг. До няколко дни посетителите на сайта www.burgasbeach.bg ще гледат метеорологичната обстановка на плажа в реално време и кадри от това, което се случва на пясъка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.