1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Модернизират пречиствателната станция за отпадъчни води в Казанлък

Модернизират пречиствателната станция за отпадъчни води в Казанлък

Проектът е на стойност 22 974 967,40 лева

Договор за безвъзмездна финансова помощ за „Интегриран воден проект на община Казанлък" ще бъде подписан между министъра на околната среда и водите Нона Караджова и кмета на Казанлък Галина Стоянова, информира Дарик радио.

Проектът е на стойност 22 974 967,40 лева, от които 21,587,602.55 лева е размерът на безвъзмездната финансова помощ, а 1,387,365.25 лева е собственият принос на община Казанлък.

Със средствата ще бъде направена реконструкция и модернизация на Градска пречиствателна станция за отпадъчни води в Казанлък. Тя е проектирана през 80-те години на миналия век при други нормативни изисквания към качеството на пречистените води, а в технологичната схема няма съоръжения за отстраняване на биогенни елементи - азот и фосфор.

С реконструкцията и модернизацията й ще се подобрят експлоатационните съоръжения; ще се подмени основното електро - механично оборудване, което ще доведе до значително намаление на разходите за енергия и най-същественото, ще се включат съоръжения за отстраняване на биогенни елементи, основно изискване на екологичните разпоредби.

Според графика за изпълнение строително-монтажните работи ще трябва да бъдат завършени до края на ноември 2014 г., а обектът да бъде въведен в експлоатация до 31 декември същата година. След това в продължение на 12 месеца тече период на контрол и подпомагане дейността на персонала на ГПСОВ, ако се появят проблеми или дефекти.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.